Beurs nieuws

Keulen, Internationale Möbelmesse, IMM

De IMM  (internationale möbelmesse) is een internationale meubelbeurs die elk jaar in Januari in het beurscentrum Koelnmesse in Keulen, Duitsland, wordt gehouden. Tijdens deze beurs zijn alle toonaangevende internationale merken te zien. De primaire focus van de beurs ligt op hedendaags meubilair en interieurdesign, maar het toont ook innovatieve materialen en stoffen en de nieuwste architecturale lichtontwerptechnologie.

Januari 2018,  IMM Keulen

Andersen Furniture presenteert nieuwe eet- en salontafels, een nieuwe stoel, barkruk en een bijzondere vitrinekast.

Vitrine kast, S20

Eettafel T2, uitschuifbaar

AC3 Chair, T9 tafel

Tafel T9

Tafel T9 met tussenblad

AC3 chair

AC3 Chair met metalen frame

Loungechair LC1

Loungechair LC1

Salontafel C5

Salontafel C6

Barkruk HC2

Januari 2018, IMM Keulen.

Sculptures Jeux presenteert nieuwe aanvullingen (kleuren en maten) in de bestaande collectie.

Milaan, Salone del Mobile

De Salone del Mobile, voluit Salone Internazionale del Mobile, is een jaarlijkse designbeurs in Milaan. Het is de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp, waaronder meubels, keukens, verlichting. Naast de beurs zelf, vinden er sinds 1998 gelijktijdig een reeks kleinschalige tentoonstellingen plaats op verschillende locaties in Millaan, onder de naam SaloneSatellite. Deze zijn bedoeld als lanceerplatform voor talentvolle jonge designers.

 

Naos presenteerde in Milaan de nieuwste producten en materialen. Naos bracht een nieuwe reeks salontafels. Uitgevoerd met een bijzonder stalen frame. Gecombineerd met glas en keramiek. Verder ook een aantal fraaie eettafels met een bijzondere techniek, waardoor de tafel groter wordt. Tevens biedt Naos nu niet alleen uitschuif/uitdraaibare eettafels. De tafels kunnen eventueel ook uitgevoerd worden in een vaste afmeting.

Als nieuw materiaal brachten ze; koper, goud, mat goud, en een mooi antraciet metaal. Daarnaast ook nieuwe keramiek, mat en glanzend marmerlook.

Sancal presenteerde de Jungla collection in April 2018. Jungla Collection is geïnspireerd door de natuur in zijn wildste staat. In zijn clair-obscuros, zijn levendige kleuren, in zijn willekeur, in zijn onmogelijke vormen en ook in zijn limieten en in hoe we ze hebben overschreden.

Estudio Sancal herinterpreteert de natuur met het gevoel voor humor dat het bedrijf kenmerkt. Ze presenteren een scenografie die een oerwoud vertegenwoordigt met geïllustreerde vegetatie en wilde donzige beesten. “Het wilde” is niet langer de natuur. Wat echt hevig is, is ‘homo urbanus’.

Maison et Objet

Maison et Objet is een grote Franse vakbeurs voor interieurontwerp. Het wordt halfjaarlijks gehouden, in Januari en in September. Het is beschreven als “een van de 3 belangrijkste Europese evenementen voor interieurontwerp … een enorme collectie van innovatie en talent allemaal op één plaats.”

Sculptures Jeux tijdens Maison et Objet

Tafel Touché

Tafel Touché

Stoel Ibetta

Stoel Ibetta

Kapstok Cosmico

Kapstok Cosmico

Kapstok Cosmico