Tafels in beweging

Naos against fixed ideas

In het midden van de jaren tachtig in Italië was het ontwerp in volle expansie. Overal ter wereld werd Italiaans design herkend en nagebootst. Desondanks kon dit constante onderzoek naar nieuwe vormen in de loop van de tijd geen samenhang vertonen. In deze context stelt Mario Morbidelli (oprichter van Naos) zich een nieuw scenario voor. Met een groep ontwerpers onderzocht, realiseerde en stelde hij een verzameling interieuraccessoires voor met een gemeenschappelijke eigenschap van beweging. Dit is de oorsprong van Naos against fixed ideas

Ieder huis heeft veranderlijke objecten nodig, uitschuifbaar, en aan te passen in grootte. Elk huis dat leeft is een geanimeerd thuis. Om deze reden heeft Naos twintig jaar geleden voor het eerst ongebruikelijke en vernieuwende bewegingsmechanismes in meubel objecten geïntroduceerd. Een serie van tafels, salon- en bijzettafels, stoelen, gekarakteriseerd door 1 thema: beweging. Buitengewone synchrone mechanismen roteren of drukken glazen bladen omhoog en omlaag. Alles draait, veranderd, transformeert. Voor Naos against fixed ideas is het enige vaste idee beweging.

Calypso-¾-mod-chiuso

Bewegende mechanismen

Correcte, bewegende mechanismen zijn de bron van vinding die vandaag de dag nog steeds kenmerkend is voor het hele proces van Naos. Die mechanismen maken een breed scala van bewegingen in de leefruimte mogelijk. Niet alleen het verlengen, maar ook het verschuiven van de toppen in verschillende richtingen, het optillen of laten vallen ervan, openen of sluiten, enzovoort. Dit alles met uiterst eenvoudige gebaren. De oorspronkelijk verborgen mechanismen zijn in de recente producten, in de structuur zijn gegraveerd. Ze worden visueel belicht om de waarde van een huishoudelijke esthetische machine te benadrukken. Verder zijn sommigen van hen uitgerust met afstandsbedieningen en draadloze bedieningselementen die nieuwe scenario’s openen voor onderzoek.

De collectie van Naos bestaat uit eettafels, stoelen, salon- en bijzettafels.

Naos omvat een diepgaande productieve knowhow, met geavanceerde galvanisatie installaties. Verchroomd metaal en roestvrij staal zijn dan de favoriete materialen, meestal gecombineerd met verschillende tinten kristal. Maar het kan ook gecombineerd worden met andere materialen. Bijvoorbeeld de lichtheid van aluminium, soms hout Het nieuwste materiaal dat is toegevoegd aan de collectie is keramiek.

Ben je consument en heb je een vraag over een model, kleur, maat, levertijd, prijs of heb je een andere vraag? Ben je architect of werkzaam bij een projectfirma? Je hebt informatie nodig over de collectie, prijzen, levertijden, beeldmateriaal nodig of heb je een andere vraag? De collectie van Naos spreekt je aan en je wilt graag dealer worden? Neem dan direct contact met mij op.