Design is geen kunst, maar het kan wel artistiek zijn.

Design is een creatief proces dat op veel gebieden inspiratie vindt. Soms worden artistieke invloeden uit het verleden teruggebracht naar de moderne wereld. Anderen lopen voorop in andere disciplines. Hoe dan ook, design is zonder twijfel de beste manier om de huidige uitdagingen op te lossen, om de toekomst opnieuw uit te vinden met een grote dosis creativiteit.

Het concept van de nieuwe collectie van dit jaar is een knipoog naar de kunstwereld en toont onze producten alsof het museumstukken zijn. Dit zal helemaal niet vreemd zijn voor degenen die ons al kennen, aangezien Estudio Sancal ons gewend is om met bijna alles te spelen en grappen te maken.

“Onze meubels zijn geen kunstwerken, we bewonderen en respecteren kunstenaars te veel om dat te zeggen, maar we behandelen ze alsof ze dat waren”, geeft Elena Castaño-López toe.

Museo is slechts een reflectie oefening met creatief werk,  zeker niet dat de nieuwe ontwerpen van Sancal kunst zijn. Kunst en design zijn begrippen die heel dichtbij staan.

“Na jarenlange ervaring met illustratoren en creatievelingen, zijn Elena en ik het erover eens dat ontwerpers, interieurontwerpers en architecten en hun passie waarmee ze elk nieuw project ondernemen, vergelijkbaar is met elke andere kunstenaar. Evenzo voelen ze zich verbonden met hun werk ”, verduidelijkt Esther Castaño-López.

Zoals de meeste musea omvat de nieuwe collectie van Sancal schilderkunst en beeldhouwkunst met als doel u te laten nadenken over controversiële kwesties als de vrouwen in de kunst of de relatie tussen de leegte en de materie. Museo introduceert verschillende tentoonstellingen. De permanente tentoonstelling omvat de 10 nieuwe producten en, terwijl er de monografie “Void Maters” en de tijdelijke tentoonstelling “Women x Women” zijn.

De gloednieuwe producten

Naast de gebruikelijke productlijnen als modulair banksysteem, introduceren we unieke en onderscheidende nieuwe ontwerpen zoals een verticale hangmat, want in Sancal zoeken we altijd naar innovatie in nieuwe productconcepten, een gangbare praktijk voor het bedrijf.

CLICK is een licht sectionaal zitsysteem van Estudio Sancal. De eerste ‘flat-pack’-bank van Sancal vermindert de milieu-impact van transport en is eenvoudig te monteren. Het is comfortabel voor thuis en robuust voor contractprojecten.

De ROLL-stoel van MUT is het unieke ontwerp dat de Valenciaanse studio introduceerde op hun “A la Fresca” -tentoonstelling tijdens het nieuwste Das Haus. Dit project is geïnspireerd op het idee van een gedeconstrueerd huis, zo leeg dat het geen kamers of meubels heeft, maar het brengt leven over; de stoelen zijn zo licht dat ze er niet lijken te zijn, en tegelijkertijd zijn ze sterk aanwezig. Het zijn stoelen die op iets anders lijken, zegt Alberto, die zich liet inspireren door de legpresses die in een sportschool te vinden zijn.

DIWAN is een eigentijdse boxspring van PerezOchando. Het assortiment omvat een chaise longue, maar ook modulaire banken en een originele fauteuil.

TOTEM is een verfijnde barkruk en de eerste samenwerking van Sylvain Willenz met de Spaanse firma.

LAPSO. Moeilijk uit te leggen maar gemakkelijk te begrijpen als je het eenmaal probeert, Lapso is een nieuwe toevoeging aan de catalogus van Sancal. De creatie van Lesur & Venot werd in 2014 bekroond met een Hermès-prijs voor het beste auteur-ontwerp. Jaren later redt Sancal deze unieke verticale hangmat.

Komt binnenkort

ELLE fauteuil van Rafa García biedt maximaal comfort met een minimale structuur. Verschillende benen geven veel wild.

CORE en REMNANT stoelen, VESTIGES-tafels en DIVIDUALS-poefs, allemaal ontworpen door Note Desing Studio, delen dezelfde inspiratiebron: leegte. Elk van deze spectaculaire kenmerken is echter uniek.

Binnenkort vindt u meer informatie over de tentoonstellingen “Void Matters” en “Mujeres x Mujeres”.

× Hoe kan ik je helpen?