Sartori

Veelzijdig in materiaal en maat

De firma Luigi Sartori is gestart als winkel in Verona in 1882. Ze verkochten handgemaakte tapijten. In de jaren ’20 van de vorige eeuw werd een tweede winkel in Rovigo geopend. Men hield zich bezig met de verkoop van artikelen in de woninginrichting. In de jaren ’50 kregen Scandinavische landen interesse in tapijten. Dat was de reden dat Sartori begon met een project van productie in tapijten en tapijt- ontwerp.

In de jaren ’70 begin Sartori met de import van klassieke tapijten. Na enige tijd werd ook de productie van handgemaakte tapijten en modern design in landen zoals Pakistan en Iran opgezet. Daar ligt de traditie van de “met de hand geknoopt”. Begin van de 21e eeuw zijn  de thema’s snelle levertijden, op maat gemaakt en eigen ontwerp dusdanig ontwikkeld dat Sartori de bedrijfsstructuur moet aanpassen. Ze zijn zich gaan richten op projecten in hotels, jachten en bij particulieren.

 

Samenwerking met Diesel

Vintage

In 2008, dankzij een samenwerking met Diesel Spa, ontstond er een geheel nieuw idee. Dat was het tapijt “patchwork Vintage”. Een collectie waarbij ze tapijten recyclen en revitaliseren van de klassieke tapijten. Ontkleuren en herkleuren tonen een collectie tapijten, nooit eerder gezien. Deze collectie wordt een groot succes dankzij de dienstverlening aan de dealer en de consument. Ca 7000m2 van deze tapijten zijn beschikbaar in winkels in Europa of in het magazijn.

Materialen en maten

De tapijten zijn gemaakt van wol, zijde, viscose, lurex of kokos of een mix van deze materialen.
Beschikbaar in vaste afmetingen:
170 x 240
200 x 300
210 x 300
250 x 350
300 x 400
en in afwijkende maten.

De gemiddelde productietijd is 60 dagen.

Ben je consument en heb je een vraag over een model, kleur, maat, levertijd, prijs of een andere vraag?

Ben je architect of werkzaam bij een projectfirma? Je hebt informatie nodig over de collectie, prijzen, levertijden, beeldmateriaal nodig of een andere vraag?

De collectie van Sartori spreekt je aan en je wilt graag dealer worden?

Meer informatie?

× Hoe kan ik je helpen?