Sancal

Kleurrijk en eigenzinnig

Mensen zijn de kern van Sancal’s ethos; ze creëren voor ze en zijn dankbaar voor het veeleisende. Sancal ontwerpt gebalanceerde producten met een sterke identiteit, maar die kunnen worden gepersonaliseerd, omdat de diversiteit van de mensheid de maat is van alles.

Sancal heeft een bijzonder design, ver van het conventionele en zonder de beperkingen van de perfecte omgeving; een eigentijdse stijl, tijdloos en eclectisch waarmee ze evolueren. Het uitgangspunt is om producten te ontwerpen die met ze meegaan in de tijd, die waarde geven en ons toelaten om persoonlijke, unieke ruimten te creëren.

Sancal wil bijdragen aan het creëren van intelligente woningen, open en vriendelijke instellingen, waarin we zonder beperking kunnen ontwikkelen. Ze vinden dat openbare ruimten aangename plekken moeten zijn waar we ons thuis voelen.

 

Model Air
Model Tiptoe
Model Tonella

Made in Spain

Sancal is ongeveer veertig jaar geleden onder de Spaanse zon geboren. En tot de dag van vandaag zijn ze daar nog steeds gevestigd. Onze Spaanse identiteit: gepassioneerd, open, vrolijk en bescheiden is vastgelegd in elk ontwerp. Ze zijn trots op hun vakmensen en ze denken er niet aan om hun zorgvuldig vervaardigde producten uit te besteden naar
buitenlandse bedrijven.
Hun liefde voor hun wortels strekt zich natuurlijk ook uit tot de omgeving. Onze fabriek ligt verscholen tussen de bergen in het zuidoosten van Spanje. Wij produceren onze eigen elektriciteit en voldoen aan ISO14000. We verwerpen vooral de dictaten van de wegwerp – cultuur. Ze willen meubels vervaardigen die zijn ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Net als een schilder zijn ze het gelukkigst wanneer ze aan het werk zijn en creëren.
In de afgelopen paar jaar is deze authenticiteit sterk geworden op prijs gesteld, en is het bedrijf gegroeid naar een van de prominenten in Spanje.

Een droom die uitkomt....

Sancal is een familiebedrijf, eigendom van en gerund door de familie Castaño-Carpena. Santiago, José, Antonio en Elena zijn de enige aandeelhouders. Zij worden ondersteund door andere leden van de familie, die zijn toegetreden. Samen garanderen zij de toekomst van deze opwindende onderneming.
Santiago was pas twintig toen hij besloot om zijn eigen zaak te beginnen met de productie van klassieke Marie Antoinette-stijl stoelen. Toen de vraag groeide, riep hij de hulp in van zijn broer Pepe en zijn vrouw Concha. Samen transformeerden zij Sancal in het familiebedrijf dat het nu is.
Ziek van plukjes en gouddraad draaide Santiago naar modern design. Het land maakte, met succes, de overgang naar een liberale democratie. Sancal’s revolutie viel samen met deze nieuwe periode van openheid in Spanje. In bewaring met de tijdgeest waren de nieuwe ontwerpen voor iedereen. De bestseller was Model 33, een modulair ontwerp dat een bijna oneindig aantal composities mogelijk maakte.

Het heden en de toekomst

Sancal’s interesse in design is in de loop der jaren geëvolueerd. Als een introvert persoon en rationalist, vond Santiago altijd dat design de beste manier is om iets weg te doen met het overbodige. Deze persoonlijke filosofie leidde het bedrijf tijdens de eerste decennia.
In de nieuwe eeuw werd de artistieke leiding van het bedrijf overgedragen aan de getalenteerde dochters van Santiago, Esther en Elena. Hun kijk op design is meer hedonistisch en extravert. Waarbij communicatie onderdeel wordt van
de functie van een product. De collecties Natural, Flash, Tierra en Gráfica zijn testament voor deze evolutie. Een vreedzame overgang in plaats van een revolutie, het bedrijf heeft een goede basis voor toekomstige generaties.

Ben je consument en heb je een vraag over een model, kleur, maat, levertijd, prijs of een andere vraag?

Ben je architect of werkzaam bij een projectfirma? Je hebt informatie nodig over de collectie, prijzen, levertijden, beeldmateriaal nodig of een andere vraag?

De collectie van Sancal spreekt je aan en je wilt graag dealer worden?

Meer informatie

× Hoe kan ik je helpen?