Andersen Furniture

Fris design, massief hout

Andersen Furniture werd opgericht in 1916 door meester meubelmaker I.C.A. Jensen. Het begon als een traditionele meubelmakerij. In de loop der jaren is het bedrijf overgegaan in de produktie van verschillende meubels, gecreërd met behulp van ontwerpers.

In 1978 kochten de broers Knud en Vagn Andersen het bedrijf en vestigden zij Brødrene Andersen Møbelsnedkeri, ofwel gebroeders Andersen meubelmakerij. De produktie van hoogwaardige meubelen bleef onveranderd. 14 jaar later voegde de volgende generatie zich tot het bedrijf in de persoon van Jørgen Andersen. Hij werd verantwoordelijk voor sales en marketing. Nog eens 11 jaar later werd Jørgen Andersen bijgestaan door zijn jongere broer Henrik, die de IT en financieel directeur van het bedrijf werd. In de tussentijd was het bedrijf flink gegroeid en verhuisde in 2007 naar een nieuw pand op het huidige adres in Hinnerup.

In 2012 trad Poul Frandsen tot het management van het bedrijf, welke hij nu runt samen met de twee broers.
De grootste markten van Andersen Furniture zijn Denemarken en Noorwegen. Tevens wordt de collectie ook verkocht in een aantal Europese en Aziatische landen. Het assortiment bestaat uit tafels, salontafels, stoelen, banken, dressoirs, kasten en accessoires.

Bij Andersen Furniture geloven ze in uitzonderlijke meubels die uit het hart komen. Met historie, passie en liefde voor groot vakmanschap. Zij geloven ook in het meubilair dat duurt – zowel in kwaliteit als in design. Meubels die opvallen en die het makkelijk maken om in individuele woningen een onderscheidend vermogen te creëren. Dat is de reden waarom Andersen Furniture “tijdloos sinds 1916” is.

Andersen Furniture

Accessoires

De collectie accessoires van Andersen Furniture is heel divers. Zowel voor de keuken, als ook voor de badkamer en de woonkamer heeft Andersen Furniture producten die functioneel en/ of decoratief zijn. De producten zijn gemaakt van massief hout, eventueel in combinatie met metaal.

De collectie van Andersen Furniture bestaat uit eettafels, salontafels, opbergmeubelen, projectmeubilair, kleinmeubelen en accessoires. Ieder meubel is verkrijgbaar in verschillende materialen en afmetingen.

Ben je consument en heb je een vraag over een model, kleur, maat, levertijd, prijs of een andere vraag?

Ben je architect en heb je informatie nodig over de collectie, prijzen, levertijden, beeldmateriaal nodig of een andere vraag?

De collectie van Andersen Furniture spreekt je aan en je wilt graag dealer worden?

 

Meer informatie?